Välkommen!

I skogen vid Skellefteå står sedan år 2006 ett timrat värdshus i medeltida stil. Huset byggdes och underhålls av kulturföreningen SLI. Det används till levande rollspel och äventyrsevenemang i vildmarksmiljö, både av föreningen och andra intresserade. Värdshuset är med andra ord en sammankomstlokal för arrangemang av olika slag, även om där inte serveras mat eller dryck som i ett modernt värdshus.

Projekt värdshus

Arbetet med att skapa denna fantastiska miljö för äventyr och evenemang började med några eldsjälar med en fantastisk idé. Tillsammans med mängder av engagerade människor och projektstöd från Allmänna Arvsfonden, Skellefteå Fritidskontor, Studiefrämjandet Skellefteå samt Sveriges Roll- och Konfliktspelsförbund, Sverok, har projektet blivit vad det är idag! Arbetet med att göra värdshuset och dess området bättre och bättre fortsätter dock varje år. Därför finns denna hemsida - för att berätta om projektet och om hur du kan ta del av värdshuset!

Föreningen

Föreningen SLI sysslar främst med medeltid och levande rollspel (lajv), och har förstås många av sina evenemang på detta fantastiska område. Föreningen har funnits sedan 2004 och är en ungdoms- och kulturförening ansluten till riksförbundet Sverok. Läs på kontakt-sidan hur du kontaktar föreningen om du vill fråga något eller får veta vad som arrangeras på området.