top of page
Byggruppen
IMG_20200708_173045.jpg

Den så kallade “byggruppen” består av aktiva och frivilliga SLI-medlemmar med intresse och passion för att förbättra lajvområdet i Tällberg. Det gör vi genom att bl.a. bygga nytt och underhålla det som redan finns. Byggsäsongen brukar vara från mitten av maj till mitten/slutet av september, och under den organiseras det flera kortare och längre bygghelger.

 

I början av året, i god tid innan byggsäsongen börjar, organiseras det flera planerings- och peppmöten plus ett officiellt beslutsfattande byggmöte där årets eventuella stora projekt slås fast. De kan inkludera till exempel brådskande reparationer, konstruktion av eventuella nya hus och/eller andra projekt som kräver noggrant planering, längre tid att bli färdiga och mycket arbetskraft. Mindre projekt diskuteras tillsammans allt eftersom under säsongen och drivs vanligtvis av de eller dem som har föreslagit dem. Ibland men inte alltid bestämmer byggruppen även ett tema för årets bygge. Sådana har varit till exempel “magiska platser” eller “livskvalité”.

Intresserad? Kom med!

Inga specialkunskaper behövs för att vara med, det räcker med att du kan lyssna på instruktioner och kan fråga om du inte vet vad som ska göras. Arbetet kan anpassas enligt vad du kan, och genom att vara med brukar man lära sig mycket.

För att bli medlem i byggruppen ska man vara medlem i SLI. Då täcks man av föreningens försäkring under bygget, utifall det händer någon olycka (lyckligtvis har vi inte haft några hittills!).

Som medlem i byggruppen kan man vara med så lite eller så mycket man själv kan, hinner och vill. Vi tycker det är jättetrevligt när folk kommer med och hjälper till, även om det skulle vara bara över en dag - med varje extra par händer som är med kan vi göra mer roliga saker på området!

Var får jag nyheter och mer information om kommande bygghelger?

På SLIs Discord-server finns det en sektion dedikerad för lajvområdet och bygge, med en kanal för officiella meddelanden och flera andra kanaler för allmänt prat. Där kan man till exempel diskutera och föreslå framtida projekt, spana efter skjuts till lajvområdet och peppa med inspirerande bilder på medeltida och/eller lajvigt arkitektur, möbler och dekor. 

Lajvområdet har även sin egen Facebook-grupp som heter Lajvområdet i Tällberg. Där postas det bl.a. skrytbilder över allt fint som har byggts under året, och ibland blir det även diskussion som på Discord-servern.

Jag har ingen tid eller intresse att bygga själv, men vill stötta lajvområdet och byggruppen ändå.
Hur gör jag då?

Trevligt, det uppskattar vi oerhört mycket!
Det finns olika alternativ för vad du kan göra och du kan välja den som passar dig bäst:

 

  • Sponsormedlemskap i SLI: Genom att bli sponsormedlem i SLI donerar du några hundralappar extra per år till föreningen som distribuerar dem vidare där de behövs. En del av dessa pengar går till byggruppen och används främst för att köpa byggmaterial.

  • Gåva direkt till byggruppen: Då går pengarna direkt till byggruppen och bidrar till köpet av material för bygget, och mat och fika (kakor är viktiga för arbetsmoralen!) för de ivriga byggarna. Ta kontakt med styrelsen eller byggmästaren om du vill ge en gåva.

  • Gåva i form av byggmaterial, möbler eller lajviga prylar: Det här är också ett möjligt och bra sätt att hjälpa till med att utveckla lajvområdet, men det är bara vissa saker som behövs och/eller passar in på området. Tänk till exempel på att vi vill uppehålla en känsla av medeltidsfantasy i lajvbyn, vilket utesluter vissa materialer och prylar. Vi uppskattar även att du som vill donera något har tänkt på hur gåvan ska fraktas till lajvområdet, särskild om frågan är om någonting större (till exempel virke eller möbler).

Om du vill donera byggmaterial, möbler eller lajviga prylar, ta kontakt med SLIs byggmästare och berätta mer om vad du har, då diskuterar vi vidare.

Jag har frågor om byggruppen som inte svaras här!
Beroende på fråga kan du skicka den till en av byggkanalerna på SLIs Discord-server, fråga i Facebook-gruppen eller kontakta byggmästaren.

bottom of page