Om föreningen SLI

Namnet SLI är en förkortning av Skellefteås kulturförening för Levande Rollspel och Interaktiv Teater.

Föreningen är ideell och ansluten till Sverok, Sveriges spelhobbyförbund.

SLI är även religiöst och partipolitiskt obunden.

 

SLI som förening såg dagens ljus år 2004, då under namnet Skellefteås Lajvimperium. Ett antal år senare beslöts det att det inte var riktigt modernt med associationerna till våldsamt maktutövande, varför föreningen då fick namnet den har än idag.

År 2008 skrevs ett arrendekontrakt för ett stycke mark nära byn Tällberg, några mil utanför Skellefteå, där ett medeltida lajvområde allt eftersom har byggts upp. Idag står där bland annat timrade byggnader, en brunn och några spännande stenar, vilka du kan läsa mer om under fliken Lajvområdet i menyn.

Föreningens främsta syfte är att främja lajvhobbyn (också kallat levande rollspel), speciellt i Skellefteå med omnejd. Det gör vi genom att hjälpa andra att arrangera lajv. Vi erbjuder stöd med exempelvis budget, stöd från erfarna arrangörer, planering och logistik.

Föreningen verkar även för att lajvområdet i Tällberg underhålls och används. En grupp frisjälar, "byggruppen", är de som organiserar vad som behöver göras på området.

SLI är oftast inte en förening som själva arrangerar lajv, utan vi är ett stöd till alla andra som vill göra det. Har du en idé till ett häftigt lajv, eller en rolig workshop, eller något annat lajvrelaterat evenemang?

Vill du få kontakt med lajvare i Skellefteåtrakten eller samarbeta med oss?

Har du aldrig lajvat förr men vill testa?

Vill du bygga något på området?

Vill du engagera dig i styrelsen?

Hör av dig till oss! Vi är alltid intresserade av att hjälpa drivna personer att förverkliga sina idéer.

kulturforeningensli@gmail.com
Eller skriv till oss på facebook eller discord

/SLIs styrelse

  • discord_icon_130958
  • Facebook Social Icon

© 2021 av Clara Lindberg