top of page
SAM_1142.JPG

Om föreningen SLI

Namnet SLI är en förkortning av Skellefteås Lajvimperium, men kallas SLI i folkmun.

Föreningen är ideell och ansluten till Sverok, Sveriges spelhobbyförbund.

SLI är även religiöst och partipolitiskt obunden.

 

Skellefteås Lajvimperium såg dagens ljus år 2004. Ett antal år senare, i samband med en bidragsansökan till Allmäna Arvsfonden, beslutades det att föreningen skulle byta namn till något med en lite mer seriös och kulturell klang, med färre associationer till våldsamt maktutövande. SLI blev istället en förkortning av "Skellefteås kulturförening för Levande Rollspel och Interaktiv Teater".

År 2021 röstade årsmötet igenom förslaget att återigen byta namn, och vi gick tillbaka till våra rötter - Skellefteås Lajvimperium återuppstod. Äntligen kunde vi få plats med vårt namn på bankens blanketter igen.

År 2008 skrevs ett arrendekontrakt för ett stycke mark nära byn Tällberg, några mil utanför Skellefteå, där ett medeltida lajvområde allt eftersom har byggts upp. Idag står där bland annat timrade byggnader, en brunn och några spännande stenar, vilka du kan läsa mer om under fliken Lajvområdet i menyn.

Föreningens främsta syfte är att främja lajvhobbyn (också kallat levande rollspel), speciellt i Skellefteå med omnejd. Det gör vi genom att hjälpa andra att arrangera lajv. Vi erbjuder stöd med exempelvis budget, stöd från erfarna arrangörer, planering och logistik.

Föreningen verkar även för att lajvområdet i Tällberg underhålls och används. En grupp frisjälar, "byggruppen", är de som organiserar vad som behöver göras på området. 

SLI är oftast inte en förening som själva arrangerar lajv, utan vi är ett stöd till alla andra som vill göra det. Har du en idé till ett häftigt lajv, eller en rolig workshop, eller något annat lajvrelaterat evenemang?

Vill du få kontakt med lajvare i Skellefteåtrakten eller samarbeta med oss?

Har du aldrig lajvat förr men vill testa?

Vill du bygga något på området?

Vill du engagera dig i styrelsen?

Hör av dig till oss! Vi är alltid intresserade av att hjälpa drivna personer att förverkliga sina idéer.

kulturforeningensli@gmail.comEller skriv till oss på facebook eller discord

/SLIs styrelse

  • discord_icon_130958
  • Facebook Social Icon
bottom of page