top of page
Uthyrning av SLIs utrustning

All rekvisita och verktyg som finns på lajvområdet är fritt att låna och använda under arrangemangen i Tällberg - i utbyte mot att de tas väl om hand. Förutom dessa så äger SLI bland annat;

• ett militärtält

• två vikingatält med trästomme

• några regntäta vindskydd i canvas

• historiska mönster för sömnad (under inventering)

• kläder och andra dräktdetaljer (under inventering)

Alla dessa prylar finns tillgängliga för utlåning till SLIs medlemmar, och vill man låna något som man vet att föreningen äger eller hoppas att vi har så är man välkommen att skicka ett mejl till styrelsen på kulturforeningensli@gmail.com.

För att låna tälten måste en skriftlig överenskommelse göras med styrelsen, för att en specifik hyrestagare ska ansvara för att tälten återlämnas hela och torra. Tälten är gratis att hyra om de används på lajvområdet i Tällberg eller på SLI-arrangemang på annan plats. Vill man låna tälten till ett icke-SLI arrangemang utanför Tällberg kostar det 200 kr per 3 dygn per tält.

Under 2021 kommer föreningen inventera vad som finns till utlåning.

Har du lajvsaker som du vill donera till föreningen?

Det är väldigt uppskattat och till stor nytta! Exempel på saker vi gärna tar emot är tält, historiska kläder/skor/dräktdetaljer, träskålar/fat, lerkrus/stop, rekvisita, kistor och köksutrustning anpassad till medeltidstema/öppen eld. Även slitna/trasiga kläder är till användning för oss.

Målet är att bygga upp ett lättillgängligt rekvisitaförråd för att underlätta för nybörjare att ta sig in i lajvhobbyn, och bidra till klimattänket genom att fler kan låna istället för att köpa eget.

bottom of page